Ekologisk tvättkorg eller förvaring

Utbudet av inredningsprodukter gjorda av ekologisk bomull blir större och större. Vi vill gärna visa vad vi hittat hos företaget Pine cone från Danmark.

Pine cone designar stilrena produkter, främst för barn. Deras förvaringstunnor är dock så snygga att de kan användas av vem som helst i familjen. Vår erfarenhet är att de används flitigt av vuxna som tvättkorg. I barnrummet kan de därtill användas för förvaring av leksaker.

Korgarna finns i två olika gråa färger. De är såpass små att de inte tar för mycket plats i sovrummet eller toaletten. Samtidigt är de stora nog att svälja några dagars tvätt utan problem.

Dessa tvättkorgar är gjorda av ekologisk och GOTS-certifierad bomull. Det finns en tunn fyllning för att göra väggarna tjockare och stabilare. Det kviltade tyget gör både att stoppningen ligger still och att korgen blir mer stabil. Att korgarna är kviltade gör dem bara snyggare. Fyllningen består av polyester som är testad enligt Oeko-tex. Hela produkten är certifierad enligt Oeko-tex.

Det känns bra att veta att tillverkningen av denna korg inte har bidragit till miljöproblem, inte har utsatt arbetare för en hälsoskadlig arbetsmiljö, inte utnyttjar arbetare till minimilöner och slutligen inte är skadlig för användaren då den är giftfri.

När man söker förvaring pine cone är den första svenska återförsäljaren frida och fritiof. De har även en ihopvikbar förvaringslåda som är praktisk och snygg för det stilrena hemmet.

 

5 Aug 2020